Вести

19
јул

Комисија за борбу против корупције Града Зајечара утврдила је предлог Нацрта локалног акционог плана за борбу против корупције. Документ је објављен на званичној веб презентацији Града Зајечара.

Више
18
јул

Законом о спорту, усвојеном још 2011.године, предвиђено је вођење прецизне евиденције у области спорта, мада и даље има спортских објеката који нису евидентирани. О законским обавезама данас је било речи на семинару у Зајечару, одржаном у организацији Спортског савеза.

Више
18
јул

Градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић данас је, са сарадницима, приредио пријем за амбасадора Бугарске у Србији, њ.е. Ангела Димитрова. У разговору је истакнута изузетна сарадња Зајечара са видинским округом као и могућности њеног проширења.

Више
18
јул

У оквиру програма летњег одржавања улица у граду, данас су изведени радови у улици "Станоја Главаша" у Котлујевцу. Раднике АД ПУт-а, који изводе радове, обишао је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Више
18
јул

На иницијативу Градске управе Зајечара, активисти Канцеларије за младе, у сарадњи са члановима Одреда извиђача “Ђорђе Симеоновић” и скаута из Француске, који су овде у двонедељној посети, данас је на Краљевици почело сређивање рок и бајк кампа.

Више
17
јул

Изложба слика и скулптура, насталих током прошлогодишњег дружења уметника на 20.Ликовној колонији „Гамзиград 2013“, отворена је у галерији Народног музеја у Зајечару. То је уједно и најава новог дружења уметника које почиње 20.августа.

Више
17
јул

У самом центру Гамзиграда, испред Дома културе, данас је асфалтиран паркинг који се простире на 200 метара квадратних. Недавно је асфалтиран плато испред Дома, а у плану је и уређење парка.

Више
14
јул

Регионална привредна комора у Зајечару, као и сви њени чланови, подржавају нови Закон о раду јер он погађа искључиво нераднике а, с друге стране, умањује злоупотребе запослених и подстиче запошљавање младих и старијих који су остали без посла.

Више
14
јул

Зајечарски Одред извиђача “Ђорђе Симеоновић” домаћин је двонедељног табора скаутима из Француске. Планом летњих активности, за 8.август је на Грлишком језеру најављено 39.Ноћно орјентационо такмичење „Природе смо ми синови“, док се од 14.августа у Шапцу одржава Државни извиђачки вишебој.

Више
12
јул

Више од 1500 посетилаца одушевљено је синоћ, на летњој позорници у Видину, пратило наступе групе „Night shift“ и нишког састава „Док 7“, који је на Гитаријади 2011. године освојио награду публике.

Више