“Спортско – пословни центар Тимок” ДОО Зајечар

Одлуком Скупштине Града Зајечара, 12.10.2013. године основан је “Спортско пословни центар Тимок” ДОО Зајечар као дводомно привредно друштво са ограниченом одговорношћу. СПЦ Тимок управља многим спортским објектима, теренима и дечијим игралиштима на територији Града Зајечара.

Спортски објекти

  • Спортска хала, укупне површине 5500 квадрата, предвиђена је за такмичарски и рекреативни спорт, као и за културно – забавне и друге програме. На трибинама има 2200 места.
  • Градски базен, олимспијских размера 50*25 метара на простору од 10.000 квадрата пружа све услове за пливачке спортове као и обуку непливача.
  • Градски стадион, са пет травнатих терена, управном зградом и пратећим објекатима, је у фази доградње како би били обезбеђени оптимални услови за фудбал и атлетику.
  • Хиподром, на површини од око 5,5 хектара, односно 36 хекатара са околином, обухвата сам објекат са рестораном, терасом и простором за чување грла, корал, мањеж, простор за чување хране и хиподром стазу. У шталама је збринуто 9 грла.
  • Попова плажа, на површини од пет хекатара, има 12 спортских терена, два полигона за скејт, терен за мини голф,два дечија игралишта и купалиште.
  • Скијалиште “Краљевица” има две ски стазе дужине од 500 до 600 метара, ски лифт дужине 500 метара као и систем за вештачко оснежавање. Укупна површина је око 8 хекатара.

“Спортско – пословни центар Тимок” ДОО Зајечар обухвата и друге спортске терене и дечија игралишта на Краљивици и у Граду Зајечару.

Парк шума Краљевица бб