Вести

Вести

31
окт
Градоначелник Бошко Ничић обишао радове у ОШ „Хајдук Вељко“

На обиласку се чуло да је током извођења радова дошло до нових сазнања, односно да је, кад је главна плоча разоткривена утврђено да она има улегнуће од 12 центиметара.

Више
29
окт
Град Зајечар расписао два конкурса за за куповину кућа младим брачним паровима на селу

Конкурсом за избор кандидата (парова) за доделу сеоских кућа са окућницом на територији града Зајечара ће бити обухваћени брачни и ванбрачни парови који немају стамбени простор у власништву или сувласништву.

Више
29
окт

У организацији Кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику проф. др Славице Ђукић Дејановић, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и Сталном конференцијом градова и општина СКГО,

Више
28
окт

У насељу Котлујевац за викенд је одржан други „Круг здравља“. Рекреативна вожња ролерима и бициклама улицама окупила је велики број како малишана тако и оних мао старијих учениска.

Више
26
окт

Жири 28. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића“ у саставу: Небојша Брадић, председник, Душко Љуштина, члан и Др Мирослав Радоњић,члан, донео је одлуку да Награду за најбоље глумачко остварење на Фестивалу додели Радету Шербеџији за улогу Џорџа у представи „Ко се боји Вирџиније Вулф“

Више
26
окт

На дневном реду је била друга измена и допуну буџета града Зајечара за 2019. годину са изменом кадровског плана, извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године.

Више
24
окт

У такмичарској конкуреницији 28. "Дана Зорана Радмиловића" ове године је и Народно позориште Републике Српске са "Представом Хамлета у селу Мрдуша Доња" која је одиграна шесте фестивалске вечери.

Више
23
окт

оквиру пратећег програма 28.фестивала „Дани Зорана Радмиловића“, у зајечарском театру и отворена је изложба фотографија и представљена књига „Успоменар 3“ Милана Цација Михаиловића, књижевника и глумца.

Више
23
окт

У Атељеу 212 „Петријин венац“ први пут је постављен 1976. године када је адаптацију Михаиловићевог текста и режију потписала Огњенка Милићевић.

Више
22
окт

Ова изванредна глумица у представи се нашла и у улози писца и редитеља. Како каже није било лако прихватити се овог троструког задатка, али је изазов био велики и она је успела да направи представу за коју се тражи карта више.

Више
22
окт

У великој сали Градске управе у Зајечару организована је додела диплома и књига за зајечарске вуковце и ученике који су протекле школске године остварили успехе на републичким и међународним такмичењима.

Више
22
окт

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Градском управом, Удружењем пензионера, градским и сеоским месним заједницама и удружењима особа са инвалидитетом и ове године извршиће поделу 450 породичних пакета хране и хигијене у граду и околним селима.

Више
22
окт

Пре скоро 40 година Емир Кустурица је по тексту Абдулаха Сидрана режирао свој први филм "Сјећаш ли се Доли Бел", који се често узима као почетак нове босанске школе филма, која је представљала фантастичну симбиозу италијанског надреализма Федерика Фелинија

Више
21
окт

У 27 трка кроз циљ на Краљевици прошао је 2.171 учесник из Србије и иностранства, од предшколског узраста до сениорске категорије.

Више