Вести

31
јул

Унапређење сарадње у области културе и економије и даље развијање традиционално пријатељских односа Србије и Индонезије, једни су од кључних циљева посете амбасадора Индонезије Хари Ричар Џејмс Кандауа Зајечару.

Више
31
јул

Председник Скупштине града Зајечара, Саша Мирковић , каже да је овогодишња Гитаријада оборила све рекорде у посећености од када ова манифестација постоји, али да до следеће године и 50. јубиларне највеће рок манифестације у Србији град на Тимоку треба да има и средњу музичку школу.

Више
30
јул

На данашњој седници Скупштине града Зајечара, изгласана је Одлука о трећем допунском буџету града Зајечара за 2015. годину. Председник зајечарског парламента Саша Мирковић, истакао је да локална власт у Зајечару остварује позитивне резултате.

Више
29
јул

У Зајечару је званично отворена улица "Костадина Костадиновића Чауша“. Свечано откривање табле са именом улице обавили су музичар и новинар Владимир Јанковић Џет, овогодишњи лауреат награде "Коста Чауш".

Више
29
јул

У оквиру Зајечарског лета 2015 и најстаријег рок фестивала на овим просторима Гитаријаде, у центру Зајечара постављене су тезге са производима домаће радиности.

Више
25
јул

У интервјуу за специјални додатак листа “Данас”, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић истакао је, између осталог, да су Гитаријада, Зоранови дани, Феликс Ромулијана и Зајечарско пиво прве асоцијације за Град Зајечар.

Више
25
јул

Трудим се да оно што радим доведем до тог нивоа и квалитета да траје годинама. Прошле године смо основали Јавну установу „Гитаријада“ и на тај начин омогућили да фестивал живи 365 дана у години.

Више
24
јул

На седници Градског већа у Зајечару било је речи и о Нацрту одлуке о оснивању Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање под називом “Урбанизам Зајечар”.

Више
23
јул

Град Зајечар потписао је уговор са Министарством просвете о реконструкцији школа на територији града Зајечара. У првој фази која креће за недељу дана радиће се на уређењу школа Ђура Јакшић ,ОШ Хајдук Вељко - одељење Звездан и Јован Јовановић Змај у Салашу.

Више
23
јул

Градоначелник Велимир Огњеновић са сарадницима приредио је данас пријем за делегацију Универзитета „Новосибирск“ из Русије, која на позив Факултета за менаџмент у Зајечару борави у тродневној посети Зајечару.

Више