Вести

Вести

05
јул
57.ЗАЈЕЧАРСКА ГИТАРИЈАДА: Заседао Организациони одбор

Данас је у малој сали Градске управе у Зајечару одржана прва седница Организационог одбора поводом одржавања 57. „Зајечарске Гитаријаде“, којом је председавао Бошко Ничић, председник Организационог одбора овогодишње Гитаријаде, Бошко Ничић.

Више
04
јул
Зајечар: Награђени најбољи основци и средњошколци

У Градској управи у Зајечару данас су додељене дипломе и књиге вуковцима и ученицима зајечарских основних и средњих школа који су током школске године остварили успехе на републичким и међународним такмичењима.

Више
27
јун

Данас је у Београду градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу свечано уручен сертификат о подршци интегралном пројекту, одабраном кроз Јавни позив за спровођење интегралних пројеката проистеклих из 12 територијалних стратегија.

Више
26
јун

Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

Више
26
јун

Одлуком о начину обележавања Дана Града Зајечара ("Сл. лист града Зајечара", бр. 23/2022) утврђена су јавна признања која се додељују на пригодној свечаности поводом обележавања Дана Града Зајечара, 6.октобра.

Више
19
јун

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

Више
12
јун

Данас је наранџасти метеоаларм проглашен за Сремски, Колубарски, Мачвански, Шумадијски, Поморавски, Подунавски, Браничевски, Борски, Зајечарски, Расински, Нишавски, Топлички, Пиротски, Јабланички, Пчињски, Златиборски, Моравички и Рашки управни округ.

Више
08
јун

Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

Више
05
јун

Градска управа града Зајечара, позива све заинтересоване грађане, да поднесу предлоге односно иницијативе за реализацију пројекта јавно - приватног парнерства, које се односи на изградњу инфраструктурних објеката и пружања услуга од јавног значаја

Више
05
јун

Град Зајечар и Канцеларија за младе града Зајечара, уз подршку Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар и зајечарског позоришта, организовали су „Зајечарски матурантски плес”, а тачно у подне на Тргу ослобођења плесало је 360 ученика завршних разреда зајечарских средњих школа

Више
03
јун

Град Зајечар расписао је седам конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину, а на основу програма мера који је усвојен 15. маја на седници Скупштине града Зајечара.

Више
30
мај

Александар Богићевић помоћник министра пољопривреде данас је посетио Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара и сарадницима, након чега је обишао просторије Пољопривредне саветодавне и стручне службе “Агрознање” за еАграр.

Више