Вести

Вести

22
феб
Информације о реализацији Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија

Град Зајечар у својој улози као водећи партнер Грант уговора број РД-02-29-261/22.11.2016 за МА програм Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија 2014-2020 реализује пројекат „Развој конкурентних туристичких атракција за одржавање туристичког фестивала

Више
13
феб
Предавање за сточаре у Звездану

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

Више
10
феб

У Финансијском плану Спортског савеза града Зајечара за 2017.годину, усвојеном на седници Градског већа, наводи се да је за предшколски и школски спорт планирано 5 милиона, за спортско-рекреативне манифестације 3 милиона, за програме спортских организација 18 милиона и за реализацију активности 9 милиона динара.

Више
09
феб

Одељење за локалну пореску администрацију обавештава пореске обвезнике да следећег петка, 17. фебруара, истиче рок за уплату прве рате пореза на имовину у овој години.

Више
08
феб

Због обележавања Сретења – Дана државности Србије, 15. и 16. фебруар су нерадни дани, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Више
06
феб

У Зајечару је обележена 141 година од оснивања Црвеног крста Србије и огранка ове хуманитарне организације у граду на Тимоку. Медаља за 20 година сарадње уручена је Предрагу Kоцићу, који труд и знање преноси млађим нараштајима.

Више
06
феб

Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм. Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

Више
04
феб

Извођењем најдуговечније представе - „Блуз осмех“ зајечарско позориште обележило је 70 година постојања. Поздрављајући публику која је дошла на прославу дана зајечарског театра, в.д. управника позоришта Давор Марушић рекао је да ће цела година бити посвећена јубилеју.

Више
03
феб

Представници немачке организације ХЕЛП представили су у Зајечару пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији, фаза 2“. Крајем прошле годину подршку је добило 19 зајечарских предузетника и пољопривредника, а обезбеђена су средства за још 11 лица.

Више
01
феб

Представници немачке организације "Хелп" одржаће у петак у Зајечару презентацију пројекта "Подршка развоју микро бизниса у Србији". У претходном кругу пројекта у Зајечару је подржано 19 корисника грантовима у опреми просечне вредности 2400 евра.

Више
01
феб

За већину зајечарских ђака данас је први дан зимског распуста, док је у појединим школама на територији града последњи радни дан у првом полугодишту био Савиндан. Током зимског распуста зајечарски основци и средњошколци моћи ће да уживају у скијању на Kраљевици и то потпуно бесплатно.

Више
31
јан

Последњег јануарског дана Роми традиционално прослављају празник своје заштитнице Бибијако Ђиве. Прослави празника Рома у Зајечару присуствовао је градоначелник Велимир Огњеновић са сарадницима, као и делегација Националног савета ромске националне мањине, коју је предводио Зоран Калањос.

Више