Вести

Вести

15
авг
Други Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Епархија тимочка већ другу годину за редом организује Фестивал хришћанске културе, уз помоћ Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и подршку Града Зајечара.

Више
14
авг
45. "Хајдук Вељкови дани" у Леновцу

Увече у Дому културе у Леновцу организован је богат културно уметнички програм са наступима културно уметничких друштава. Овом приликом присутнима се обратио градски већник за културу Вујадин Милошевић који је поздравио све присутне у име града и градоначелника Бошка Ничића.

Више
14
авг

На школском терену Основне школе “Хајдук Вељко“ у Зајечару, од 16. до 20. августа биће одржан турнир у баскету „3×3″. Такмичење ће бити организовано у категоријама: сениори (1999 и старији), кадети (2000 – 2003) и пионири (2004 и млађи).

Више
10
авг

Химном Србије „Боже правде“ данас је у Градској управи у Зајечару почела свечаност поводом испраћаја будућих ученика и кадета на школовање у Војну гимназију и Војну академију са територије Зајечарског управног округа.

Више
08
авг

Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

Више
07
авг

За викенд је у Вражогрнцу одржана 35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак”. 35.Смотру народних обичаја “Вражогрначки точак” у име града и градоначелника Зајечара Бошка Ничића отворила је Елена Петровић, помоћница градоначелника.

Више
04
авг

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је приликом састанка са амбасадором Пољске и представницима Фабрике Каблова рекао да је ова фабрика оштећена, да је извршено незаконито дело и да дуг мора бити што пре измирен.

Више
01
авг

У просторијама Ургентног центра у Зајечару 1.августа је обележена прва година рада овог Одељења, а уједно и слава ове службе, Свети Стефан Деспот Српски.

Више
01
авг

Данас је у салону Градске управе градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио пријем за Гувернера Ротари Дистрикта Србије и Црне Горе др Бранислава М. Ранђеловића, његовог асистента Витомира Ђорђевића и Бранислава Ђурића, председника Ротари клуба Зајечар за ову годину.

Више
31
јул

Већници су већином гласова усвојили Нацрте решењa о разрешењу члана Школског одбора Основне школе „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини и Нацрте о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Вук Караџић у Великом Извору.

Више
31
јул

Већ 34 године Грљан је домаћин уметницима на изворним дувачким инструментима. Фестивал инструменталне традиције Балкана је по много чему аутентичан и другачији.

Више
29
јул

Већници су усвојили измене одлука о месним заједницама, локалним комуналним таксама и јавним паркиралиштима. Већином гласова усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Народног музеја „Зајечар“.

Више