Вести

Вести

09
авг
Нова средства за пчеларе и удружења у области пољопривреде!

Након што су потписани уговори о додели субвенција за набавку механизације и опреме за наводњавање у воћарству у 2018.год заседала је Комисија за подстицање развоја пољопривреде града Зајечара.

Више
09
авг
И ове године Сабор фрулаша у Грљану

Сабор ће у петак у 20 часова отворити мајстор фруле Бора Дугић концертом под називом ''Симфонија духа и даха''. Након концерта наступиће КУД ''Воја Чурић'' из Кобишнице.

Више
07
авг

На реновираном спортском терену у насељу Краљевица данас почиње традиционални турнир у кошарци и мини фудбалу „Авној 2018″ , кошаркашким мечевима, по систему „5 на 5″.

Више
07
авг

У Градској управи у Зајечару потписани су уговори о додели субвенција за набавку механизације и опреме за наводњавање у воћарству у 2018. години, између града и пољопривредних произвођача.

Више
06
авг

У Вражогрнцу је одржана 36. по реду Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак“. Након дочека учесника, изведен је и богат и садржајан културно-уметнички програм.

Више
06
авг

У Шипикову код Зајечара, одржан је 15. по реду Илиндански сабор. Илиндански сабор отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу наглашавајући значај очувања традиције.

Више
03
авг

Барбара Делаћ, победница прошлогодишњег 32. Фестивала поезије у Зајечару, чији је песнички првенац ''Tommorowland'' објављен ове године у издању Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу ''Зоран Радмиловић'', добитница је овогодишње престижне Бранкове награде за поезију

Више
01
авг

У Вражогрнцу ће 3. и 4. августа бити одржан 36. Вражогрначки точак, традиционална етно-манифестација, на којој ће наступити бројна културно – уметничка друштва и ликовни уметници.

Више
01
авг

У Министарству омладине и спорта у Београду организовано свечано потписивање уговора са локалним самоуправама у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Више
27
јул

Aсфалтира се деоница пута Зајечар – Шљивар – Горња Бела Река у дужини од 8 километара. Деоница пута Зајечар – Шљивар – Горња Бела Река је после дужег времена добила нов изглед.

Више
27
јул

Синоћ је на зајечарском Тргу ослобођења одржан концерт групе Роктори, под називом ''Срце за пријатеље'', посвећен Драгану Степановићу Степи. Организатори су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу ''Зоран Радмиловић'', а покровитељ Град Зајечар.

Више
26
јул

На почетку седнице скупштине града усвојена је оставка Срђана Станојевића на функцију одборника Скупштине града Зајечара. Одборници су усвојили Одлуку о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

Више