Вести

Почео 30. Стручног састанка превентивне медицине Тимочке крајине Фото: zajecaronline

Почео 30. Стручног састанка превентивне медицине Тимочке крајине

Завод за јавно здравље у Зајечару домаћин је 30. Стручног састанка превентивне медицине Тимочке крајине, који је окупио стотинак здравствених радника из Србије, бивших југословенских република и Аустрије.

У наредна два дана, они ће презентовати радове из области јавног здравља, хигијене и заштите животне средине.

Директорка ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар Слађана Ристић истиче да је овај стручни скуп поникао из некадаше “Еколошке истине”, која и даље егзистира у сарадњи са Техничким факултетом из Бора.

Партнерство смо имали с њима од 2011. године па на даље, а стручне састанке превентивне медицине већ пет година за редом организујемо у сарадњи са Институтом за јавно здравље Ниш и Медицинским факултетом Универзитета у Нишу,

каже Слађана Ристић.

Симпозијум је акредитован одлуком Здравственог савета Србије, а покровитељ је Министарство здравља.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 11
  мај
  "Кретањем до здравља" у Зајечару

  Поводом обележавања Међународног дана физичке активности, у центру Зајечара организована је манифестација „Кретањем до здравља“. На Тргу oслобођења Зајечарцима су приказане разне спортске и рекреативне активности.

  Више
 • 11
  јун
  Уништавање крпеља

  Директорка Завода за јавно здравље „Тимок“, Слађана Ристић, саопштила је да ће сутра бити обављено прскање против крпеља и то: у парк шуми Краљевица и градским парковима, на Поповој плажи, у школским и двориштима вртића, на стадионима, гробљу, Феликс Ромулијани, у Гамзиградској Бањи, центру града, Котлујевцу.

  Више
 • 28
  мај
  Зајечар објавио "рат" комарцима

  У Зајечару је данас почело запрашивање комараца. Стручњаци Привредног друштва за превентивно-санитарну заштиту, дезинфекцију и дератизацију „Еко дез“ из Београда, на више локација на подручју града запрашују ларве и комарце.

  Више
 • 21
  мај
  Након поплава следе дезинфекција и дератизација

  Грађани, чија су домаћинства била поплављена претходних дана и у којима је потребно извршити дезинфекцију и дератизацију, треба да се пријаве на дежурни телефон у Штабу за ванредне ситуације, на број 444-601.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.