Вести

За реконструкцију ОШ Фото: zajecaronline

За реконструкцију ОШ "Љубица Радосављевић Нада" 141 милион динара

Током данашње посете Зајечару министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је састанку Актива директора основних и средњих школа града Зајечара, а обишао Техничку школу и ОШ „Љубица Радосављевић Нада“.

Највише смо разговарали о статусу просветних радника и о новим законима који ће се односити на изједначавање плата свих корисника буџета, о реформи наставних планова и програма и низ текућих питања који оптерећују школе из овог региона.

Видели смо и да су школе у једном периоду овде биле јако запостављене, направљени су велики дугови. Свака школа је имала минимум по 20 милиона дуга, да им се нису исплаћивале никакве надокнаде за превоз, то су ме синдикални радници овде данас обавестили и да је још неки мали дуг за то остао, али да су задовољни. Ја сам предложио да нађу договорно решење. Сви материјални трошкови и невоље су у фази изласка,

казао је министар након сусрета са директорима зајечарских школа.

Од отварања 1972. године у ОШ “Љубица Радосављевић Нада” није било озбиљнијег инвестиционог улагања. Зато је пројекат потпуне реконструкције, вредан 141 милион динара, највеће улагање Министарства просвете у источној Србији.

Ради се све од крова, подова, замена столарије, изолације, промена водоводне и канализационе мреже и нове фасаде. Остало је да нам се доставе подаци о електроинсталацијама,

казао је Шарчевић.

Приликом обиласка Технићке школе министар се упознао са историјатом и развојем школе, као и активностима које школа спроводи у оквиру развоја предузетништва и рада ученика на иновацијама у школи. Министар је био у прилици да види радове чланова "Kреативног ћошета", и награђене радове ученика са такмичења. У сусрету са представницима школе разговарало се и о могућностима увођења дуалног образовања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 30
  нов
  Градско веће: Нејасно тумачење и закључци ЗЗЈЗ "Тимок"

  Чланови Градског већа утврдили су предлог Програма контроле стања животне средине на територији града за 2017.годину и донели одлуку о покретању поступка отуђења 11 гаража из јавне својине Града Зајечара, у улици „Николе Пашића“.

  Више
 • 01
  дец
  Сређеније улице за становнике Вишњара

  Настављају се инфраструктурни радови у Зајечару. Користе се повољни временски услови за радове, како у селима, тако и у зајечарским насељима. У насељу Вишњар приоритет је сређивање путне инфраструктуре.

  Више
 • 10
  нов
  Уређује се центар села у Планиници

  У зајечарским селима се интезивно ради ових дана, тако да је заменик градоначелника, др Мирко Николић, обишао са сарадницима и село Планиницу, где је у току уређење парка у центру села.

  Више
 • 04
  нов
  Реконструкција пута Халово - Велики Извор

  На деоници регионалног пута Халово-Велики Извор, надомак Зајечара, у дужини од два километра, изводе се грађевински радови, проширење нестабилне камене косине.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.