Вести

Матеја Вујић лауреат

Матеја Вујић лауреат "Златне ноте" у Доњем Милановцу

Матеја Вијућ, ученик другог разреда ШОМО “Стеван Мокрањац” у Зајечару освојио је прву награду и проглашен лауреатом Међународног фестивала гитариста ,,Златна нота“ који је у суботу одржан у Доњем Милановцу.

На пригодној свечаности у зајечарској Музичкој школи Матеја и још 12 ученика добило је дипломе и награде за освојена прва места на фестивалу Доњем Милановцу.

Професори гитаре Борис Милорадовић и Стефан Шаларевића изнедрили су добре гитаристе јер је свих тринаесторо учесника зајечарске музичке школе на фестивалу „Златна нота“ освојило прве награде.

"Наша школа се поноси класом и наставницима и класом гитаре", казао је директор школе Станоје Јовановић и најавио учешће младих гитариста на такмичењу у Румунији и Фестивалу “ Млади виртоуз” у Београду.

Малени Матеја је изузетан успех остварио и на Гитар арт Фестивалу који је протеклог месеца одржан у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  апр
  Изложба дечијих радова "Ризница"

  Поводом Светског дана књиге и ауторских права и Међународног дана дечије књиге, а у знак сећања на Ханса Кристијана Андерсена, у галерији Радул беговог конака отворена је изложба дечијих радова „Ризница“ у оквиру пројекта Мала дежурна књига „Звонце“.

  Више
 • 26
  апр
  ЗајеЧар: "Алиса у земљи чуда" најбоља представа фестивала

  Најбоља представа 8. Међународног позоришног фестивала за децу „ЗајеЧар„ је “Алиса у земљи чуда“ Позоришта лутака из Ниша, у режији Зорана Лозанчића. Најмлађа зајечарска публика најбоље је оценила представу "Аладин".

  Више
 • 22
  апр
  Вече бокса у Зајечару: Гурдијељцу шампионски појас

  Шериф Гурдијељац, у правом боксерском спектаклу, освојио је у Зајечару титулу првака Србије у лакој категорији. У другој борби за титулу првака Србије у тешкој категорији шампионским појасем се окитио Миљан Ровчанин из Београда.

  Више
 • 21
  апр
  Производни погон Компаније "Дон Дон" у Зајечару

  Компанија “Дон дон”, која се бави производњом хлеба и пецива и чији су препознатљиви брендови “Наше зрно” и “Твојих пет минута” отвара у Зајечару производни погон. Из компаније најављују улагања од пола милиона евра и посао за 40 радника.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.