Вести

18
авг

Град Зајечар је у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација обезбедио концентровану сточну храну за домаћинства погођена прошлогодишњим поплавама.

Више
17
авг

Дефилеом учесника кроз Грљан, почело је друго, завршно вече Фестивала инструменталне традиције Балкана. За време двочасовног програма, публика је уживала у звуцима мајстора на традиционалним инструментима.

Више
17
авг

Други Камп класичне музике, који ће у Зајечару трајати до 20. августа отпочео је “Концертом под звездама” који су на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана одржали еминентни академски педагози и концертни извођачи.

Више
16
авг

У Великом Јасеновцу, код Зајечара, одржано је 2. Јасеновачко лето. Беседом здравичара Новице Радуловића из борске Слатине почела је ова културно уметничка манифестација.

Више
15
авг

У Грљану, код Зајечара, почео је 32. Фестивал инструменталне традиције Балкана. Манифестација је почела дефилеом учесника, а специјални гост Фестивала био је музичар, инструменталиста, композитор и певач етно музике Слободан Тркуља.

Више
14
авг

Звуци кавале, гајди, фруле и дудука обележили су и днашњу музичку радионицу где 30 младих полазника савладавају основе традиционалних музичких инструмената. Данас су имали прилику да вежбају са познатим српским музичарем, инструменталистом, композитором и певачем Слободаном Тркуљом.

Више
14
авг

Другу годину за редом, Камп класичне музике одржава се у Зајечару, а више од 60 полазника Кампа има прилику да учи уз еминентне професоре. Кључни циљ Кампа класичне музике је помоћ младим талентима.

Више
13
авг

Најсиромашнијим мештанима Вражогрнца код Зајечара, уручени су пакети Црвеног крста. Они ће бити спокојни неколико дана, јер основне животне намирнице и средства за хигијену увек добро дођу.

Више
13
авг

Поводом предстојећег 32. Фестивала инструменталне традиције Балкана у Грљану код Зајечара, Центар за културу и туризам града Зајечара организује музичке радионице за традиционалне инструменте.

Више
13
авг

Kанцеларија за младе града Зајечара обележила је Дан младих са студентима из иностранства који бораве у Зајечару преко студентске организације AIESEC.

Више