Вести

Састанак у Министарству финансија Републике Србије - Подршка Владе РС Граду Зајечару

Састанак у Министарству финансија Републике Србије - Подршка Владе РС Граду Зајечару

Данас је у Министарству финансија Републике Србије одржан састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића и његових сарадника са Ивицом Којићем шефом кабинета председника Републике Србије Александра Вучића и представника из Министарства финансија и Управе за јавни дуг РС.

Град Зајечар је у тешкој финансијској ситуацији са дуговањима од око 2 милијарде динара.

На радном састанку је највише било речи о начину превазилажења проблема у којима се град Зајечар налази. Градоначелник Ничић је у бројкама представио лоше стање финансија града Зајечара и затражио конкретну помоћ министарства, да ли у виду репрограмирања, договора са Електропривредом према којој су дуговања и највећа, робним резервама.

,,Важно је изнаћи неко решење, јер град без помоћи неће опстати. Биће тешко, рекао је Ничић на састанку.

Шеф кабинета председника господин Ивица Којић и представници из министарства финансија и Управе за јавни дуг пружили су руку подршке граду Зајечару, свесни у каквој се тешкој ситуацији налази и истакли да ће у што краћем временском периоду разговарати и са председником Србије и будућом премијерком како би нашли најбоље решење за град на Тимоку.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.