Вести

У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

2. јуна 2017. године одржана је конститутивна седница Скупштине града Зајечара.

Зајечар је добио нову констелацију снага у парламенту.

На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара.

„Одлично смо сарађивали од 2004. до 2008. године, то су и биле најбоље и најпросперитетније године за град Зајечар“, рекао је Занков образлажући свој предлог.

Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

“Ми морамо да будемо носилац развоја Тимочке крајине. Хоћу да Зајечару вратимо изглед, позицију и да сарађујемо са Владом Србије“, рекао је Ничић.

За његовог заменика изабрана је Марина Милић, дипломирана правница. Од 1998. године до 2015. године радила је у Привредном суду у Зајечару, а од 2015. године до данас ради као адвокат.

Чланови Градског већа у новом сазиву Скупштине града су:

Владимир Виденовић доктор ветеринарске медицине из Зајечара, Вујадин Милошевић дипломирани глумац, Весна Станковић, магистар пољопривредних наука из Зајечара, Драгослав Ђорђевић саобраћајно транспортни техничар из Великог Јасеновца, Драган Ранђеловић професор из Зајечара, Раде Костић, лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације из Зајечара, Вукашин Лакићевић, предузетник из Вражогрнца, Селена Стојановић правница из Зајечара и Данило Катић, инжењер електротехнике из Зајечара.

Миљан Миловановић, дипломирани правник из Зајечара постављен је на место секретара Скупштине града. Он је ову дужност обављао и у претходном сазиву Скупштине. Марко Минић, дипломирани правник из Зајечара постављен је за заменика секретара Скупштине града.

За заменика председника Скупштине града изабран је Бобан Костић из Грљана. Костић је пет година био на месту председника Савета МЗ Грљан, и у једном мандату одборник Скупштине града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.