Вести

Отворена улица

Отворена улица "Костадина Костадиновића Чауша" у Зајечару

У Зајечару је званично отворена улица "Костадина Костадиновића Чауша“. Свечано откривање табле са именом улице обавили су музичар и новинар Владимир Јанковић Џет, овогодишњи лауреат награде "Коста Чауш", роконачелник овогодишње Гитаријаде Ненад Милосављевић-Неша Галија и заменик председника Скупштине Града Зајечара Јовица Трајковић.

Отварању улице присуствовали су челници Града Зајечара, чланови породице Костадиновић и бројни грађани Зајечара.

На иницијативу председника Скупштине Града Зајечара Саше Мирковића и одлуком одборника Скупштине града Зајечара, назив Улице „4.јули“ промењен је у улицу „Костадина Костадиновића Чауша“.

У образложењу одлуке наводи се да је Коста Чауш, продуцент и оснивач Гитаријаде, својим ентузијазмом и залагањем допринео развоју ове манифестације од локалне смотре до највећег фестивала неафирмисаних бендова на простору бивше Југославије и Балкана.

Вишедеценијска традиција и значај Гитаријаде учинили су ову манифестацију националним брендом, промотером и једним од носилаца туристичке привреде Зајечара. Сагласност на промену назива улице дало је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.