Вести

 ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Градска изборна комисија града Зајечара обавештава грађане са територије града Зајечара да је Законом о избору народних посланика предвиђено гласање ван бирачких места.

Наиме, бирач који није у могућности да гласа на бирачком месту услед тешке болести, старости или инвалидитета, може да гласа ван бирачког места, а на подручју које обухвата то бирачко место, ако о томе обавести Градску изборну комисију најраније 72 часа пре дана гласања, почев од четвртка 14. децембра 2023. године, а најкасније до 11.00 часова на дан гласања 17. децембра 2023. године, односно бирачки одбор на дан гласања 17. децембра 2023. године најкасније до 11.00 часова.

Уколико се бирач који није у могућности да гласа на бирачком мести услед тешке болести, старости или инвалидитета, за гласање ван бирачког места пријављује Градској изборној комисији града Зајечара, то може учинити почев од 14. децембра 2023. године до 16. децембра 2023. године у времену од 7.30 часова до 24.00 часа, а на дан гласања 17. децембра 2023. године у времену од 6.00 часова до најкасније 11.00 часова, на број телефона: 019/444-600.

Приликом пријављивања за гласање ван бирачког места, бирач мора доставити Градској изборној комисији града Зајечара следеће податке: име и презиме, адресу становања, јединствени матични број грађана (ЈМБГ), број телефона и разлог због којег се пријављује за гласање ван бирачког места.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.