Вести

Почиње кампања за промоцију хранитељства: Свако дете заслужује породицу -пружите му шансу!

Почиње кампања за промоцију хранитељства: Свако дете заслужује породицу -пружите му шансу!

Центар за породични смештај и усвојење Ћуприја и Центар за социјални рад у Зајечару, као део Асоцијације ЦПСУ Србија, а уз подршку УНИЦЕФ-а и Министарства за бригу о породици и демографију, започео је спровођење кампање са циљем повећања броја хранитељских породица на територији Поморавског, Браничевског и Борско – Зајечарског округа.

ЦПСУ Ћуприја је 2.новембра ове године обележио дан установе и почетак кампање за хранитељство у локалној заједници, која ће у наредном периоду обухватити бројне активности. Заинтересовани грађани могу се информисати путем телефонског контакта 035/88 70 348 или доласком на адресу Цара Лазара 89/2, Ћуприја, као и у Центру за социјални рад у Зајечару, у улици Генерала Гамбете 88 и на број телефона 019/420-280.

Хранитељство је, привремена мера породично-правне заштите, чији је циљ да се деци без родитељског старања и младим особама, у складу са њиховим најбољим интересом, обезбеде нега, заштита, васпитање, образовање и услови за оптималан развој у породичном окружењу. Циљ смештаја детета у хранитељску породицу јесте обезбеђивање адекватног породичног окружења у коме ће оно расти, развијати се, васпитавати, образовати, оспособљавати за самосталан живот пратећи своје потенцијале, односно имати исте шансе као деца која одрастају са својим родитељима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.