Вести

Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

Све тачке које су се нашле на дневном реду 22. седнице Скупштине града Зајечара усвојене су јуче већином гласова одборника.

Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

Више пута на јучерашњој седници одређиване су паузе у раду, због немогућности рада скупштине, јер су истој присуствовали представнци опозиције који нису чланови локалног парламента, и који су у салу Градске управе ушли уз помоћ мердевина и преко терасе, а цело заседање протекло је уз повике, пиштаљке и огромну буку.

После више пауза у заседању, све тачке дневног реда за које је изгласана обједињена расправа, су усвојене - Предлог Одлуке о Завршном рачуну буџета града Зајечара за 2023. годину, Предлог Правилника о ближем уређењу планирања и спровођења поступака јавних набавки и набавки на које се закон не примењује, као и набавки друштвених и посебних услуга и праћења извршења уговора о јавним набавкама и набавкама на које се закон не примењује, Предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Зајечар за 2024. годину, Предлог Годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за подручје града Зајечара за 2024. годину, Предлог Решења о усвајању Извештаја о стању површинских вода на подручју града Зајечара у 2023. години. Усвојен је и Предлог Одлуке о приступању изради и измене и допуне Плана генералне регулације града Зајечара бр.3 – Центар града Зајечара, Предлог Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у КО Мали Извор, Решења о усвајању годишњих извештаја о пословању Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ Зајечар за 2023. годину, Решење о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар, Предлог Решења о разрешењу директора и именовању вршиоца дужности директора Јавног комунално стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, а нови в.д. директора ЈКСП „Зајечар“ на период од годину дана је Александар Ђокић-специјалиста струковни инжењер машинства, Предлог Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, Предлог Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, Предлог Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, Предлог Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар.

Зелено светло дато је и на Решење о усвајању Финансијског извештаја Предшколске установе “Ђулићи“ Зајечар за 2023.годину, Решење о давању сагласности на Финансијски план Предшколске установе “Ђулићи“ Зајечар за 2024. годину, Решење о усвајању Извештаја о раду за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, Решење о усвајању Финансијског Извештаја о утрошеним средствима, обавезама, потраживању и резултатима пословања за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, Решење о усвајању Годишњег извештаја о раду Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2023. годину, Решење о усвајању Финансијског извештаја Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2023. годину, Решење о давању сагласности на План и Програм рада за 2024. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, Решење о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, Решење о усвајању Извештаја о раду и пословању Апотекарске установе Зајечар из Зајечара за 2023. годину, Решење о усвајању извештаја о финансијском пословању Апотекарске установе Зајечар из Зајечара за 2023. годину, Решење о давању сагласности на План рада Апотекарске установе Зајечар из Зајечара за 2024. годину; Решење о давању сагласности на Финансијски план Апотекарске установе Зајечар из Зајечара за 2024. годину, Решење о усвајању Извештаја о раду за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Решење о давању сагласности на План и Програм рада за 2024. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Решење о усвајању Извештаја о раду Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару за 2023. годину, Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2023. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару, Предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2023. годину Народног музеја „Зајечар“, Решење о усвајању Извештаја о раду за 2023. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2023. годину зајечарског позоришта, Предлог Решења о давању сагласности на употребу имена града Зајечара у називу Спортског удружења „ММА Академија Зајечар“, Предлог Решења о измени Решења о именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у градском и приградском саобраћају на територији града Зајечара, Предлог Решења о измени Решења о именовању Стручног тима за спровођење постука реализације пројекта Јавно-приватног партнерства са елементима концесије за поверавање обављања комуналне делатности одржавања улица и путева на територији града Зајечара, Предлог Одлуке о измени Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, Предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Медицинске школе у Зајечару, као и одборничка питања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.