Вести

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао хришћански празник Васкрс Магнум радио

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао хришћански празник Васкрс

Драга моја у Христу браћо и драге сестре,

поштоване суграђанке и суграђани,

драги пријатељи, истинска слобода човекова је само она која га ослобађа од пролазности и смрти, а свака друга представља само привид слободе.

Сила Христовог Васкрсења јесте управо квасац те и такве слободе и бесмртности којима се обједињује Бог и човек – човечанство, небо и земља, анђели и људи, време и вечност, неразоривим везама и нераскидивим јединством.

Љубављу Божјом прожети и загрљени, у Христу васкрслом постају једно преци и потомци, сва људска покољења сабрана у Цркви као његовом богочовечанском Телу.

У овом новом распећу, посебно нашег народа на Косову и Метохији и Републици Српској, као и увек за све нас постоји једина права нада - а то је васкрсли Господ око кога треба да се саберемо и окупимо.

Нема места туговању за оне који у срцу чувају своје светиње и чланове Цркве за коју расејање не постоји.

Ми не престајемо да верујемо у савест објективног човечанства и жалимо што, без обзира на то још одзвањају повици: “Распните, распните, српски народ“.

Упркос свему томе останимо са Христом: не кунимо, зло не мислимо, молимо се и са Крста сведочимо љубав Божју према свима и свакоме.

Срећан нам Васкрс !

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ !!!

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.