Вести

19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

Одборници локалног парламента дали су сагласност Јавном комуналном предузећу “Паркирање, пројектовање и надзор” на план зимског одржавања улица и путева. Усвојена је и одлука о приступању изради програма развоја туризма града Зајечара за период од 2024. до 2029. године. Одборници су усвојили и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину, као и Одлуку о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2023. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони.

Скупштина града усвојила је и Одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране „Салаш“ на територији КО Салаш, Решење о давању сагласности на нацрт и закључење Уговора о успостављању права трајне и преносиве службености, Решење о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „Соларина“ на територији града Зајечара, као и Решење о давању сагласности привредном друштву „Соларина“ Д.О.О из Београда на извођење припремних радњи у циљу изградње соларне електране „Соларина“ на територији града Зајечара.

Зелено светло добила је Одлука о приступању изради Програма развоја туризма града Зајечара за период 2024.-2029. године, као и Одлука о приступању изради Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара.

Дата је сагласности Јавном комуналном предузећу „Паркирање, пројектовање и наџор“ Зајечар, на План зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара 2023/2024 године, усвојено је Решење о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и наџор“ Зајечар, као и Решење о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и наџор“ Зајечар за 2024. годину.

Усвојено је и Решење о образовању локалног Савета родитеља, усвојена су разрешења и именовања чланова неколико школских одбора на територији града Зајечара. Усвојено је и Решење о одређивању мртвозорника града Зајечара. Такође, одборници су дали зелено светло и на извештаје о раду и о програмима пословања више предузећа чији је оснивач град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.