Вести

Фемино: Потписани уговори о додели бесповратних средстава

Фемино: Потписани уговори о додели бесповратних средстава

У великој сали Градске управе зајечарске предузетнице које су успешно завршиле обуку из иновативног предузетништва и бизнис планирања потписале су уговор са локалном самоуправом, о додели бесповратних, новчаних средстава.

За обуку у оквиру пројекта „ФемИно“ пријавило се 107 жена, обуку је успешно савладало 59 предузетница, а оне које су имале најбоље бизнис планове и иновативне идеје потписале су уговоре, на основу којих ће добити бесповратна средства.

Зајечарске предузетнице је у име града и градоначелника Зајечара, поздравила Марина Милић, заменица градоначелника, која је овом приликом рекла да је сврха пројекта повећање броја жена у улози власница и оснивача малих и средњих педузећа, као и подизање друштвених свести о значају повећања броја жена у пословном амбијенту.

-Пројекат је реализован на подручју града Зајечара и 41-ог села. Главне активности пројекта су обука и финансијска подршка, као и сам менторинг у реализацији иновативних предузетничких идеја. За обуку се пријавило 107 жена, од којих је обуку успешно завршило 59, право на субвенције је оставрило 26 жена у укупном износу од 3.989.474,00 динара. У овом пројекту је учествовало пет новооснованих предузетничких радњи, од којих је једна радња новооснована на територији села Глоговица.

У циљу размене предузетничког духа и размене искуства, биће организовани часови у средњим и стручним школама са најмање 60 девојчица, а часове ће држати неке од вас које су оствариле право на субвенције, истакла је Милић.

Саша Ивановић, помоћник градоначеника Зајечараје додао да ће се у наредном периоду радити на оснаживању женског предузетништва и већ наредне године ће се осмислити неки нови пројекти који ће помоћи у развоју женског предузетништва како у граду тако и у зајечарским селима.

Пројекат „ФемИно“ реализује град Зајечар уз финансијску подршку кабинета министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.