Вести

Граду Зајечару одборен пројекат: Пошумљавање западног дела Спомен парк -шуме „Краљевица“ Фото: Министарство заштите животне средине

Граду Зајечару одборен пројекат: Пошумљавање западног дела Спомен парк -шуме „Краљевица“

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је у Палати Србија уговоре на основу којих ће бити додељена средства Министарства за укупно 42 пројекта пошумљавања и озелењавања, који ће се у овој години реализовати у 37 локалних самоуправа широм Србије, међу којима је и град Зајечар.

Са представником града Зајечара, начелником Одељења за обједињене јавне набавке и локални економски развој Иваном Живковићем, министарка Вујовић потписала је Уговор о суфинансирању реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2022. години на територији града Зајечара.

Укупна средства за реализацију овог пројекта износе 1.341.534,00 динара, а пошумљаваће се Спомен парк - шума "Краљевица".

Циљ овог пројекта је пошумљавање западног дела Спомен парк -шуме „Краљевица“, која је претворена у дивљу депонију, а уклањањем исте и пошумљавањем деградираног простора, успоставиће се природна функција овог дела Краљевице, са очуваним природним вредностима у функцији трајног еколошког, туристичког и здравствено -рекреативног значаја.

Према речима министарке Вујовић, реализацијом ових пројеката широм Србије, унапређује се квалитет живота грађана и даје допринос подизању свести о значају пошумљавања за очување квалитета животне средине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.