Вести

ОЧУВАЊЕ ПРЕДЕОНОГ ДИВЕРЗИТЕТА: Потписан уговор за суфинансирање пројекта пошумљавања у Зајечару

ОЧУВАЊЕ ПРЕДЕОНОГ ДИВЕРЗИТЕТА: Потписан уговор за суфинансирање пројекта пошумљавања у Зајечару

У Палати "Србија" приређена је свечаност поводом потписивања и доделе уговора о суфинансирању пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023.години, представницима оних локалних самоуправа чији су пројекти прошли на конкурсу Министарства заштите животне средине.

Уговоре је уручила министарка Ирена Вујовић, а једна од локалних самоуправа је и Град Зајечар. За реализацију пројекта пошумљавања у парк шуми Kраљевица одобрено је 1.036.815 динара, док ће остатак средстава бити издвојено из буџета града. Реализацијом поменутог пројекта на простору од једног хектара биће засађено 2 500 садница црног бора.

На конкурс Министарства заштите животне средине стигло је 70 пројеката, а ресорно министарство је са скоро 100 милиона динара одобрило пројекте 55 локалних самоуправа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.