Вести

ХИЉАДУ ИЗВИЂАЧА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА: У Зајечару свечано затворена 11. Смотра Савеза извиђача Србије Тимочка

ХИЉАДУ ИЗВИЂАЧА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА: У Зајечару свечано затворена 11. Смотра Савеза извиђача Србије

У Зајечару је свечано затворена 11. Смотра Савеза извиђача Србије, која је окупила око хиљаду извиђача из целог света на Краљевици, претходних десет дана.

Смотра Савеза извиђача Србије један је од најзначајнијих догађаја у извиђачкој заједници који се организује сваке четврте године.

У Зајечару је боравило око хиљаду извиђача из 30 градова Србије и 12 земаља широм света (Словеније, Израела, Палестине, Сирије, Кувајта, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Француске, САД-а, Шварцајске и Румуније).

Смотра Савеза извиђача Србије један је од најзначајнијих догађаја у извиђачкој заједници који се организује сваке четврте године.

На свечаности поводом затварања 11. Смотре Савеза извиђача Србије испред Спортске хале на Краљевици, присутнима се обратио и Бошко Ничић градоначелник Зајечара.

„Хвала вам што сте били овде, ја сам овде имао и једну другу церемонијалну улогу. Тачно пре 40 година и ја сам обукао извиђачку униформу, јер сам веровао да бити извиђач значи бити добар човек и пријатељ. То мишљење нисам променио. Мени је велико задовољство ако сви ви из овог нашег града понесете да је ово један леп град, град добрих људи и топлог срца, у који увек можете да се вратите. Моја обавеза као градоначелника јесте да вам обећам да следећи пут када будете долазили, дођете у нови Дом извиђача који ћемо саградити у наредне две године заједно са стреличарским Домом“ истакао је градоначелник Ничић.

Извиђачи су овом приликом претходних десетак дана размењивали искуства и стварали нова пријатељства, а организоване су радионице, посета Феликс Ромулијани, посета Поповој плажи, успон на Ртањ, обилазак Зајечара кроз шифроване поруке, радионице у кампу, астро-радионице, стреличарство, уметничке радионице, приређиван је и вечерњи програм у организацији Штаба смотре.

Такође, министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић са сарадницима посетио је извиђаче у Зајечару поводом 11. Смотре Савеза извиђача Србије.

Циљ Смотре био је промовисање извиђачког покрета, развој лидерства и одржавање традиције извиђања, а уједно представљени су и туристички потенцијали града Зајечара и источне Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.