Вести

АЛКЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ЗАЈЕЧАРУ: ОТВОРЕН СТАДИОН

АЛКЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ЗАЈЕЧАРУ: ОТВОРЕН СТАДИОН "КРАЉЕВИЦА"

Председник Републике Србије Александар Вучић са председником Европске фудбалске уније (УЕФА) Александра Чеферина обишао је новоизграђени стадион „Краљевица“ у Зајечару.

Свечаности су присуствовали и председник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, министар спорта Зоран Гајић, а поред домаћина, градоначелника Зајечара Бошка Ничића и председници општина Књажевац, Бољевац и Сокобања као и бројне друге званице.

Председник Републике Србије Александар Вучић је рекао да је Зајечар добио један савремени стадион.

-Ако мисле да у Београду треба да имамо 15 стадиона, а на истоку и другим деловима ниједан, то није политика коју ће држава да води. Свако друго место мора да има стадион какав има Београд. Видите, нисте у Лондону, ово је Зајечар. Када смо поставили камен темељац нико није веровао. Радимо и градимо што раније нисмо могли. Београд чудесно изгледа, али тако мора да изгледа сваки део Србије, нагласио је Вучић, а на питање о инвестицијама у граду Зајечару, Вучић је рекао да је Зајечар један од приоритета када је реч о новим инвестицијама.

-Ми смо урадили путеве више него икада у историји. Радили смо Зајечар- Неготин, према Врaтарници и Књажевцу. Реч је о великој километражи и великим инвестицијама. Урадили смо и две школе, али овде ћемо морати да радимо и средњошколски центар, а то је много новца, преко две милијарде динара. Што се канализације тиче, Зајечар је на листи пројеката "Чиста Србија", подсетио је Вучић.

Говорећи о изградњи Парка императора на Краљевици, председник је нагласио да је то важно јер ће тада људи долазити више у Зајечар.

-Када направите нови хотел то ће вам донети још више новца, то ће вам дати веће промете у кафићима, ресторанима и другде и то подиже цео Зајечар, то је једна од визија за будућност. Уз сва ова улагања мислим да ће бити много више туриста. Важно нам је да подигнемо туризам у овом делу Србије, који је драгуљ Србије, рекао је председник државе и додао:

-За Дечије одељење у Зајечару стиже ултразвук ове недеље. У марту стиже магнетна резонанца, санитетско возило. И остао је Здравствени центар који нам је од пресудног значаја, али за то је потребно, без опреме, најмање 40 милиона евра.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је председнику Републике представио неке од капиталних пројеката и изразио задовољство због тога што је председник већ уврстио, када је Зајечар у питању, у приоритете комплетан завршетак реконструкције Здравственог центра и средњошколског центра, чија ће реконструкција превазићи вредност двоипогодишњег укупног буџета града. Према његовим речима, председник је данас упознат и са покренутом процедуром јавно-приватног партнерства за реконструкцију и одржавање улица у свим селима и приградским насељима.

Присутнима се на отварању стадиона обратио први човек српског фудбала, председник ФСС Драган Џајић који је истакао како је велика част што присуствује отварању једног оваквог стадиона и рекао да ће државна репрезнатција некад заиграти на овом стадиону. Присутнима се обратио и Александар Чеферин.

Стадион Краљевица је један од три, уз стадионе у Лесковцу и Лозници, који су изграђени у складу са највишим УЕФА стандардима. Капацитет стадиона износи 8.168 места, а цео пројекат коштао је 3,3 милијарде динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мај
  ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

  У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

  Више
 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.