Вести

У Зајечару одржана генерална проба: Све спремно за  велику показну вежбу „Систем 2021“

У Зајечару одржана генерална проба: Све спремно за велику показну вежбу „Систем 2021“

Министарство унутрашњих послова, у петак 5. новембра, организује оперативно-тактичку вежбу субјеката и снага система заштите и спасавања у Републици Србији „Систем 2021“ у вези са ванредним догађајима и ситуацијама.

Генерална проба вежбе одржана je данас у Зајечару, а у петак, 5.новембра биће реализована на пет локација:

-командни центар (велика сала Градске управе Зајечар);

-ушће Црног и Белог Тимока (симулација пробоја воде и поплава);

-објекат бившег “Тимаса” на Изворском путу (симулација пожара услед паљења трафо станице изазваног поплавом);

-ветеринарска станица (сабирни и тријажни центар Штаба за ванредне ситуације, Сектора за ванредне ситуације и Црвеног крста Зајечар);

-хала спортова при ОШ “Хајдук Вељко” (смештај лица која се евакуишу услед поплаве).

У вежби учествују Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, Сектор за ванредне ситуације, Здравствени центар Зајечар, Црвени крст Зајечар, ПУ Зајечар, извиђачи, Туристичка организација града, зајечарска јавно-комунална предузећа ЈКП „Тимок одржавање“, ЈКП „Водовод“, ЈКСП „Зајечар“, ЈКП "Хигијена", Добровољно ватрогасно друштво, а вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном локалном тако и на републићком нивоу.

Вежба „Систем 2021“ биће организована од 10.00 до 12.00 сати и планирано је да се одржи истовремено на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.