Вести

Донет ЗАКЉУЧАК  о организовању летњег вашара  на територији Града Зајечара

Донет ЗАКЉУЧАК о организовању летњег вашара на територији Града Зајечара

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 13.07.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

о организовању летњег вашара

на територији Града Зајечара

I ДОЗВОЉАВА СЕ организовање летњег вашара у периоду од 21.07.2021.г. до 23.07.2021.године на Краљевици.

Организатор је дужан да уз помоћ редарске службе комуналне милиције и саобраћајне полиције спречи заузимање простора за продају било какве робе и пружање услова у ширини од најмање 5 метара од пута који води ка Фудбалском стадиону, Хали спортова и парк Шуми Краљевица.

Извођење музичког програма, рад угоститељских радњи, продаја роба и пружања услуба на летњем вашару у Зајачару дозвољено је до 1 час (сходно одлуци Републичког Кризног штаба).

Налаже се ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар, као предузећу коме је поверено организовање вашара, да јавну лицитацију ради издавања у закуп земљишта одржи најраније 24 сата пре времена одређеног за постављање тезги и забавног парка.

Налаже се ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар да постављање продајних места и монтирање тезги може почети 20.07.2021.г. од 06,00 часова, односно 24 часа пре почетка вашара, а забавни део вашара (луна парк, вртешке и сл.) може почети 19.07.2021.г. од 06.00 часа, односно 48 сати пре почетка вашара.

Налаже се ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар да уклони постављене тезге продаваца у року од 24 сата од завршетка вашара, односно најкасније до 24.07.2021.г. до 22,00 часа, забавни део вашара (луна парк, вртешке и сл.) 48 сати од завршетка вашара, односно најкасније 25.07.2021.г. до 22,00 часа.

Правна лица и предузетници као и сва лица која врше продају хране и пића на летњем вашару дужни су да у односу на запослене и кориснике услуга примене све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно одржавање физичке дистанце и ношење заштитне маске приликом продаје прехрамбених производа као и дезинфекцију свих уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику.

ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар је дужно да са свим продавцима и закупцима тезги закључи уговоре. Уговорима ће бити дефинисане и обавезе закупаца које се односе на примену мера које се односе на спречавање заразне болести Ковид 19, односно обавеза закупаца да имају код себе потврду о вакцинацији, прележаној Ковид 19 инфекцији или важећи брзи антигенски тест или ПСР тест (не старији од 72 сата) издат од надлежних здравствених служби (Здравсвеног центра Зајечар или ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар или ЗЗЈЗ из краја из кога долазе) као и право овог предузећа да закупцима који се не придржавају прописаних мера наложи уклањање тезги, без права повраћаја новца који су платили на име закупа, у колико крше уговорене обавезе.

Правним лицима и предузетницима и физичким лицима која без дозволе и потписаног уговора врше продају робе или пружају услуге, или не поступе по налогу за уклањање са простора вашаришта након утврђеног кршења прописаних мера као и особа које не испуњавају прописане услове из ове одлуке поднеће се кривична пријава на основу Закона о заштити становништва од заразне болести.

Штаб за ванредне ситуације града обезбедиће нон стоп дежурство комуналне полиције, санитарне инспекције као и припадника ПУ Зајечар а ради асистенције радницима ЈКП „Тимок одржавање“ ангажованим на организацији летњег вашара.

Посетиоци летњег вашара су дужни да између два лица која нису чланови истог домаћинства, држе физичку дистанцу од 2 метра. Уколико није могуће одржати прописано растојање између два лица од најмање 2 метра обавезно је ношење заштитне маске.

Непоштовање прописаних мера од стране посетиоца вашара биће санкционисано прописаним новчаним казнама од стране надлежних органа.

На летњем вашару обавезно је присуство санитарног инспектора и комуналне милиције који ће вршити контролу примене мера.

II Овај закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

У Зајечару, 13.07.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.