Вести

Одржана 152.седница Градског већа града Зајечара

Одржана 152.седница Градског већа града Зајечара

Данас је у сали Скупштине града одржана 152. седница Градског већа града Зајечара.

Већници су усвојили Одлуку о измени Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији града Зајечара, Одлуку о допуни Одлуке о заштити артеских и субартеских чесама на територији града Зајечара и Решење о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима.

Сагласност је дата и на Нацрт Одлуке о приоритетним областима од јавног интереса града Зајечара за 2021. и 2022. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа “ВОДОВОД“ Зајечар за 2021. годину.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на План рада за 2021. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу “Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Решење о давању сагласности на Финансијски план за 2021.годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине - Центар за културу “Зоран Радмиловић“ у Зајечару, као и на Нацрт Решења о престанку мандата и именовању председника Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар.

Градски већници су усвојили и Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе “15. мај“ у Малом Јасеновцу, на Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Салашу и на Решење о именовању чланова Школског одбора Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару и престанку мандата члановима Привременог Школског одбора Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару.

На седници Градског већа је усвојен и Предлог Решења о одобравању финансирања годишњих програма спортских организација за 2021. годину и Предлог Решења о распореду средстава у области спорта -подршка локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за 2021. годину.

Усвојен је и Годишњи план јавних конкурса града Зајечара за 2021. годину и Предлог Закључка о покретању поступка прибављања грађевинског земљишта у јавну својину Града Зајечара непосредном погодбом, без накнаде, ради изградње улица Цветка Цаковића и Карађорђеве у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.