Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

УПУТСТВО ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА  ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ДОДЕЛУ ПАКЕТА ОСНОВНИХ ЖИВОТНИХ НАМИРНИЦА И ХИГИЈЕНСКИХ СРЕДСТАВА

УПУТСТВО ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ДОДЕЛУ ПАКЕТА ОСНОВНИХ ЖИВОТНИХ НАМИРНИЦА И ХИГИЈЕНСКИХ СРЕДСТАВА

На основу Закључка Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, о утврђивању критеријума за доделу пакета основних животних намирница и хигијенских секретар Црвеног крста Зајечар, Владан Марковић донео је упутство грађанима за остваривање права на доделу пакета основних животних намирница и хигијенских средстава.

1. Угрожена лица која имају пребивалиште на територији Града Зајечара или су интерно расељена лица са боравиштем на територији Града Зајечара могу остварити право на доделу пакета основних животних намирница и хигијенских средстава, по следећим критеријумима:

1) корисници новчане социјалне помоћи са пресеком на дан 29.02.2020. године а који нису корисници народне кухиње с тим да уколико живе у заједничком домаћинству шест или више чланова породице, та породица може добити највише два пакета, а уколико у истом заједничком домаћинству живе два или више корисника новчане социјалне помоћи пакет добија само један од тих корисника;

2) корисници народне кухиње који нису корисници новчане социјалне помоћи;

3) Лица која се налазе на достављеним списковима удружења која припадају најугроженијим социјално-економским категоријама становништва на територији града Зајечара.

2. Лица која не испуњавају критеријуме из тачке 1. овог Упутства, могу се пријавити за пакет само ако се налазе у стању неодложне социјалне потребе и не могу за себе и своју породицу обезбедити основне животне намирнице. Наведена лица су дужна да приликом преузимања пакета потпишу изјаву да под кривичном и материјалном одговорношћу изјављују да нису у стању да за себе и своју породицу обезбеде основне животне намирнице док траје ванредно стање у Републици Србији. Пријаве наведених лица из ове тачке Упутства врше се у оквиру кол центра Града Зајечара и Црвеног крста Зајечар, у времену од 09,00 часова до 12,00 часова сваког радног дана на следеће бројеве телефона:

  • 064-88-65-305,
  • 064-88-65-306.

3. Телефонске разговоре ће обављати стручна лица при Центру за социјални рад „Зајечар“, вршити проверу потреба и формирати спискове лица из тачке 2. овог Упутства. Спискови ће бити достављани Црвеном крсту Зајечар.

4. За лица из тачке 1. и 2. Упутства, а старији су од 65 година испорука пакета обавезно ће се вршити на адресу пребивалишта или боравишта тих лица.

5. Повереници цивилне заштите Штаба за ванредне ситуације Града Зајечара за угрожена лица из тачке 2. Упутства, а која имају пребивалиште у селима, сачиниће спискове лица која су се пријавила за пакет са именом и презименом лица, његовом адресом пребивалишта, ЈМБГ и бројем личне карте и проследити их ЦСР са попуњеним и потписаним изјавама из тачке 2. овог Упутства. Наведене спискове и наведене попуњене и потписане Изјаве повереници достављају стручним лицима ЦСР из тачке 2. овог Упутства, који наведене спискове прослеђују Црвеном крсту Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.