Вести

Успешно спроведена акција „Селу у походе“ у Великом Јасеновцу

Успешно спроведена акција „Селу у походе“ у Великом Јасеновцу

Јуче 11.јула је у Великом Јасеновцу код Зајечара спроведена акција „Селу у походе“.

Црвени крст Зајечар, медицинска екипа зајечарског гарнизона, представник зајечарског Дома здравља и представник града Зајечара Драгослав Ђорђевић обишли су мештане овог зајечарског села.

- Град Зајечар ће увек пружити подршку оваквим акцијама. Врло је важно да наше старо становништво има адекватну медицинску помоћ, рекао је Драгослав Ђорђевић члан Градског већа Зајечара.

Овом приликом је обављен лекарски преглед за старачка домаћинства Великог Јасеновца, измерен им је крвни притисак и шећер у крви. Након тога подељени су им пакети помоћи од стране Црвеног крста Зајечар.

Циљ акције „Селу у походе“ је промовисање здравља и здравих стилова живота међу становницима руралних средина и мобилизација становника ових насеља на контролу здравља. Превентивна здравствена заштита да се становницима ван града учини доступна и обезбеде превентивни прегледи местана из руралних средина.

Акција „Селу у походе“ се спроводи од 2012. године и наставља се у септембру.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.