Вести

Зајечар: Акција

Зајечар: Акција "Пут сећања" Министарства одбране Руске Федерације

Акција "Пут сећања" Министарства одбране Руске Федерације почела је у градовима широм Србије, а данас је организована у Зајечару.

Представник амбасаде Руске федерације, аташе Никита Соходолов и припадници Војске Србије свечано су примили од градоначелника Зајечара Бошка Ничића честице земље са војног гробља у Зајечару.

Честице ће бити послате у Русију, где ће постати део пројекта „Пут сећања“. Укупно ће у Србији бити узета земља са 14 гробова.

Акција ће се завршити крајем новембра, свечаним узимањем комада земље у парку ослободиоца у Београду.

Раније у току дана градоначелник Ничић је одржао састанак са Сохолодовим и представником Војске Србије.

Око 15 хиљада врећа са земљом из целог света, као и капсуле с водом из места погибије совјетских ратних бродова уз војне почасти, биће пребачено у Подмосковље. Пребацивање и постављање чаура са земљом и водом биће завршено до 75. годишњице Велике победе.

Акција Министарства одбране „Пут сећања“ у Србији се одржава уз подршку амбасаде Русије, као и Владе и Војске Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.