Вести

Сећање на ослободиоце Зајечара tvbest.rs

Сећање на ослободиоце Зајечара

Зајечар обележава 8. октобар, као Дан коначног ослобођења у Другом светском рату. Тим поводом гост Града је Антон Битјук, саветник амбасаде Руске Федерације за економска питања.

На Спомен обележју „Костурница“, највећем те врсте у Србији, где почива 1266 палих бораца Црвене армије, поводом обележавања Дана коначног ослобођења Зајечара венце су положили: представник амбасаде Руске Федерације у Србији Антон Битјук; др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара у име града, те делегације Војске Србије, СУБНОР-а и осталих борачких организација.

Овде смо да обележимо Дан коначног ослобођења Зајечара у Другом светском рату и одамо пошту палим борцима Црвене армије и НОР-а, који су дали своје животе у борбама за ослобођење нашег града“, рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара приликом полагања венаца на Спомен обележју „Костурница“.

Након полагања венаца, Антон Битјук се уписао у Књигу сећања у Градској управи Зајечар. Представника амбасаде Руске Федерације и представнике борачких организација примио је заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.