Вести

По први пут одржана манифестација „Брусник, село са душом”

По први пут одржана манифестација „Брусник, село са душом”

У Бруснику је јуче први пут одржана манифестација под називом „Брусник, село са душом”, с циљем неговања традиционалног народног стваралаштва на подручју града Зајечара. Мештани Брусника и њихови гости уживали су у богатом културно-уметничком програму у коме су учествовала 4 КУД-а: „Пензионер” из Зајечара, „Ромулијана“ из Гамзиграда, „Градец” из Градскова и „Дубочане” из Дубочана. Смотру је отворила градска већница за културу Елена Матковић.

Током дана одржано је такмичење у припреми ловачког гулаша. Победник је Зорица Симоновић из Зајечара, другопласирани је Станимир Ђукић из Брусника док су треће место освојили Катарина Монохоља и Далибор Јовановић, такође из села домаћина. Организатор нове манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара, а покровитељ је град Зајечар.

Ово је седма смотра народног стваралаштва која је од почетка године одржана на подручју града Зајечара, а после Кленовца друга по реду манифестација која се организује први пут.

До краја године биће организоване још 22 манифестације, од којих седам нових.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.