Вести

Настављена реконструкција пута

Настављена реконструкција пута "Брусничка петља" – Брусник

Реконструкција пута „Брусничка петља“ – Брусник настављена је данас на задовољство мештана овог као и околних села –Табаковца, Кленовца Тамнича, Рајца. Радове је са својим сарадницима обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Коначно ћемо урадити пут који је веза многих села, најбитнији је наравно селима Брусник, Табаковац, Кленовац, али и на даље неготинским селима Тамничу, Рајцу, Браћевцу. Да спојимо ту петљу, јер је до Рајца урађен пут из правца Неготина. Ова деоница нема толико ударних рупа, али је у ужасном стању и не можете постићи брзину више од 20 – 30 км/х. Сада ћемо је коначно завршити и омогућити људима из ових свих села о којима сам говорио да имају једну нормалну саобраћајницу, рекао је Ничић и додао:

-Верујем да ће и то парче које после остаје према неготинској општини, од такозване „Брусничке станице“, па преко Тамнича до Рајца, бити урађено. Тиме ћемо стварно затворити један круг, посебно због тога што је битно, што Брусник, Богу хвала, почиње поново да живи, али и Рајац као једна важна туристичка дестинација, затим Рогљево са својим пивницама. Значај овог пута у потпуности оправдава инвестицију од готово милион евра за његово сређивање.

Реконструкција пута се ради у дужини од 5,8 километара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.