Вести

Лазаревац се захвалио Зајечару

Лазаревац се захвалио Зајечару

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и координатор Штаба за ванредне ситуације и члан Градског већа Милко Тодоровић примили су данас делегацију општине Лазаревац.

Општина и грађани Лазаревца захвални су Граду Зајечару на ургентној помоћи, у виду уступања два чамца Лазаревцу, у току мајских поплава. Те ноћи када је било најкритичније, јер ни војска а ни полиција нису имали довољно чамаца, јавили су нам се људи из Зајечара и понудили помоћ кад нам је било најпотребније, изјавио је Бојан Синђелић, члан Општинског већа Лазаревца.

Поред спашавања људи, након поплава чамци су послужили и рударима из Колубаре како би се пришло поплављеним машинама код копа Тамнава – западно поље у свеобухватним напорима да се одржи енергетска стабилност у читавој Србији.

Благовременим ангажовањем Штаба за ванредне ситуације Града Зајечара биле су предузете све мере да у том тренутку не дође до изливања Белог и Црног Тимока и нама у том моменту чамци нису били неопходни. На иницијативу председника Скупштине Града Зајечара Саше Мирковића донели смо одлуку да интервентно чамце пошаљемо те ноћи у Лазаревац, изјавио је Милко Тодоровић.

Чамци су данас уредно враћени Граду Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.