Вести

Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара.

У циљу рационализације и уштеде у изборном процесу, донео сам одлуку да скратим свој мандат .

Зајечар свакако чекају локални избори у овој години и то само месец или два након што грађани Зајечара буду изашли на председничке изборе. Kако бисмо тај изборни процес рационализовали и у буџету града Зајечара уштедели 5-6 милиона динара, одлучио сам да поднесем оставку,

наводи Огњеновић.

По Закону о локалној самоуправи Велимир Огњеновић остаће на месту вршиоца дужности градоначелника све до избора новог. Уколико одборници Скупштине града не изаберу новог градоначелника у року од 30 дана, ствара се законска могућност за увођење привремене управе и расписивање локалних избора.

Локални избори у Зајечару одржани су 23.јуна 2013.године. Скупштина је конституисана јула, а градоначелник Огњеновић је полагањем заклетве на дужност ступио 21.августа 2013.године.

Редовни председнички избори биће одржани овог пролећа, па је оставком градоначелника Огњеновића отворена могућност да истовремено буду одржани и локални избори у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.