Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАЈЕЧАРА ОБИШАО РАДОВЕ НА САНАЦИЈИ ПРОСТОРА ОКО СПОМЕНИКА

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАЈЕЧАРА ОБИШАО РАДОВЕ НА САНАЦИЈИ ПРОСТОРА ОКО СПОМЕНИКА "ВЕШАЛА" НА КРАЉЕВИЦИ

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић данас је са помоћником директора ЈКП „Тимок одржавање“ Вицетом Лалићем обишао радове на уређењу простора споменика "Вешала" на Краљевици.

Градоначелник је нагласио да је важно да редовно одржавамо и чувамо нашу парк шуму.

-Више од месец дана наше јавно предузеће „Тимок одржавање“ ради без обзира на временске прилике и услове, што на одржавању парк шуме Краљевица, али и друге послове који су им поверени. Овде се сада санира стаза која води до вешала, такође се фарбају клупе, и радници уређују овај комплетан простор, рекао је Бошко Ничић и додао:

-Радили смо хигијенску сечу шуме, а сада већ од пролећа поново ће се радити хигијенска сеча, проширени су сви ватрогасни путеви у случају пожара. Паралелно са тим се ради и пошумљавање. Крајем прошле и током ове године засађено је 2 500 хиљаде садница црног бора, а на простору бившег позајмишта биће засађено још 2 500 садница црног бора, за шта смо добили средства од Министарства екологије, око милион динара, док ће остатак дати град Зајечар, казао је градоначелник.

Ничић је додао да радници ЈКП „Тимок одржавање“ увелико уређују неколико сеоских путних праваца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.