Вести

Одржана 55.седница Градског већа у Зајечару

Одржана 55.седница Градског већа у Зајечару

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 55.седница Градског већа, којом је председавао председник Градског већа и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2023.годину, Нацрт Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2022.годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони, као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о организовању, финансирању и условима рада Саветника за заштиту права пацијената.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2023. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2023.годину, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за период од 01.01.2021.године до 31.12.2021.године Јавног предузећа “Дирекција за изградњу“ Зајечар- у ликвидацији, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду Народног музеја „Зајечар“ у 2021.години, на Нацрт Решења о давању сагласности на План рада Народног музеја „Зајечар“ за 2022. годину, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја Народног музеја „Зајечар“ у 2021.години, на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план Народног музеја „Зајечар“ за 2022.годину и на Нацрт Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара за 2023.годину.

На 55.седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Медицинске школе у Зајечару, Нацрт Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Предлог Правилника о условима и критеријумима за доделу материјала и/или опреме у оквиру пројекта „Кад жене воде - фаза II“ и Предлог Решења о давању сагласности на измену Програма Спортског савеза града Зајечара за 2022.годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.