Вести

У Метришу по први пут одржана културно-уметничка манифестација „Аранђеловдански сабор“

У Метришу по први пут одржана културно-уметничка манифестација „Аранђеловдански сабор“

У Метришу код Зајечара синоћ је први пут одржана културно-уметничка манифестација „Аранђеловдански сабор“, с циљем очувања нематеријалног културног наслеђа овог краја. У присуству великог броја посетилаца, манифестацију је отворила Елена Матковић, градска већница за културу.

Након дефилеа приређен је богат програм у коме је наступило шест КУД-ова: “Божур” из Звездана, ”Зоран Гајић” из Рготине, “Слога” из Вражогрнца “, “Ромулијана” из Гамзиграда, “Граничар” из Халова и “Градец” из Градскова.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Метриш, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.