Вести

„Михољски сусрети села“ у Лубници

„Михољски сусрети села“ у Лубници

У Лубници код Зајечара јуче су први пут одржани „Михољски сусрети села“, манифестација која се финансира средствима Министарства за бригу о селу Републике Србије и Града Зајечара, с циљем обогаћивања друштвеног и спортског живота становника села и неговања традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

Манифестацију је отворио Зоран Димитријевић, државни секретар Министарства за бригу о селу, а мештанима Лубнице обратио се и градоначелник Зајечара Бошко Ничић. Они су истакли значај културно-уметничких манифестација у селима и честитали 6. август Дан рудара радницима Рудника лигнита „Лубница“.

Смотра је започела на спортском терену, где је током дана одигран турнир у малом фудбалу и организовано такмичење у припреми традиционалних јела, а након свечаног отварања је, због кише, настављена у Дому културе у Лубници.

Да се традиција успешно чува песмом, игром и обичајима показали су чланови чак осам културно- уметничких друштава са подручја града Зајечара из: Лубнице, Шљивара, Вражогрнца, Градскова, Звездана, Дубочана, Рготине и Дечји градски фолклорни ансамбл "ЗО-РА" из Зајечара. Својим умећем увеличали су овогодишње „Михољске сусрете села“ у Лубници.

Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Лубница.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.