Вести

Одржана нова манифестација нематеријалног културног наслеђа „Малојасеновачки дани културе и традиције“

Одржана нова манифестација нематеријалног културног наслеђа „Малојасеновачки дани културе и традиције“

У Малом Јасеновцу код Зајечара синоћ је одржана нова манифестација нематеријалног културног наслеђа „Малојасеновачки дани културе и традиције“.

Након дефилеа учесника и заједничког кола, у препуној сали Дома културе приређен је богат културно-уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови из зајечарских села: Халова, Градскова, Дубочана, Гамзиграда, Рготине и Вражогрнца, као и здравичар Власта Бачиловић, из Кривеља код Бора.

Прву манифестацију у Малом Јасеновцу отворила је Биљана Глишић, помоћник директора Установе народно позориште Тимичке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић”.

Организатор манифестације је Установа “Зоран Радмиловић” у сарадњи са месном заједицом Мали Јасеновац, а покровитељ је град Зајечар.

После смотри у Кленовцу и Малом Извору, ово је трећа манифестација традиционалног народног стваралаштва на територији града Зајечара од почетка године, а до краја 2023. планирано је укупно 36 манифестација.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.