Вести

"Фолклор нам је насушна потреба да сачувамо села": Пријем за представнике културно-уметничких друштава са територије града Зајечара

-Очување културе и традиције овог краја од великог значаја је за заједницу и друштво, фолклор нам је насушна потреба да сачувамо села, могло се чути на данашњем пријему у Градској управи у Зајечару.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је пријем за представнике културно-уметничких друштава са територије града, на челу са Нелијем Николићем, руководиоцем сектора за организацију и реализацију манифестација Народног позоришта Тимочке Крајине - Центар за културу Зајечар, који ће током ове године наступати у иностранству.

-Од прошле године смо оживели то што је замрло у неким нашим селима, и сад се показује да је добро што смо у већини села, нажалост нисмо у свим, средили домове културе, јер је то основа да би могло нешто да се ради. Хвала вам што радите са културно-уметничким друштвима ,свестан сам да има још пуно тога што треба да се уради да би то било на неком вишем нивоу. Ова година ће, ја сам то напоменуо и када смо правили буџет, бити кризна година, због велике инвестиције у коју смо ушли. Ми смо много новца издвојили за пројекте и прошле и ове године, није криза као 2017. године, али сад водимо рачуна да таква година никада више не буде, и зато у овој години штедимо. Оно што смо планирали, реализоваћемо, неће бити проблема око манифестација, рекао је Ничић и додао:

-Битно је да скупимо што више младих људи и оних најмлађих, да их вратимо традицији, јер су то деца која неће отићи странпутицом, али треба да скупимо и старије људе који су некада били у фолклору, који га воле и ова путовања су њима заправо као награда за сав велики труд који улажу. Имаћете од града сигурно подршку да наставимо даље, истакао је градоначелник Зајечара.

Пријему су присуствовали представници културно-уметничких друштава из Зајечара, Вражогрнца, Рготине, Великог Извора, Халова, Гамзиграда и Градскова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.