Вести

Одржано 8. „Јасеновачко лето” у Великом Јасеновцу код Зајечара

Одржано 8. „Јасеновачко лето” у Великом Јасеновцу код Зајечара

У Великом Јасеновцу код Зајечара синоћ је одржана традиционална културно-уметничка манифестација 8. “Јасеновачко лето”, коју је отворила градска већница за културу Елена Матковић. У присуству великог броја мештана, након дефилеа учесника приређен је културно-уметнички програм у коме су учествовала КУД-ови: “Граничар” из Халова, “Градец” из Градскова, „Зоран Гајић“ из Рготине, “Слога” из Вражогрнца и „Никола Пашић“ из Зајечара.

Смотра је настала из потребе за културним садржајима у источном делу територије града Зајечара, ради заштите и очувања нематеријалног културног наслеђа овог подручја, што је веома важно имајући у воду негативан утицај савремених социолошких и технолошких промена на традиционалне вредности.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Велики Јасеновац, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.