Вести

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поштовани гласачи са територије града Зајечара,

Чланом 2. став 1. Упутства за спровођење гласања ван гласачког места, прописано је да гласач који није у могућности да гласа на гласачком месту (немоћно или спречено лице) може да гласа ван гласачког места.

Гласачи могу да обавесте гласачки одбор да желе да гласају ван гласачког места почев од петка, 14. јануара 2022. године, а најкасније до 11.00 часова на дан гласања, 16. јануара 2022. године.

Обавештавање гласача о потреби да гласа ван гласачког места у петак, 14. јануара 2022. године и у суботу, 15. јануара 2022. године, врши се у времену од 08.00 часова до 20.00 часова, на број телефона 019/444-600, лично или преко лица које сам гласач одабере.

Обавештавање гласача о потреби да гласа ван гласачког места на дан гласања, 16. јануара 2022. године врши се најкасније до 11.00 часова, на напред наведени број телефона или непосредно гласачком одбору на гласачком месту где тај гласач гласа, лично или преко лица које сам гласач одабере.

Наглашавамо да ван гласачког места могу да гласају само лица која нису у могућности да лично дођу на галасчко место из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица, као и гласач оболео од заразне болести COVID-19, има симптоме те болести или му је одређена мера карантина. Напомињемо, да гласач оболео од заразне болести COVID-19 не сме да има директан контакт са гласачким материјалом и може да гласа искључиво уз помоћ помагача, који уместо њега преузима и предаје гласачки материјал повереницима гласачког одбора, укључујући и одговарајући идентификациони документ тог гласача. Помагач може бити само лице које није оболело од заразне болести COVID-19

Приликом пријављивања, гласач мора да наведе следеће личне податке: име и презиме, ЈМБГ, адресу пребивалишта и контакт телефон, као и разлоге због којих није у могућности да гласа на гласачком месту.

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

ПРЕДСЕДНИК

Марко Минић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.