Вести

Град Зајечар отпочео израду локалног Плана развоја

Град Зајечар отпочео израду локалног Плана развоја

Град Зајечар је отпочео израду локалног Плана развоја за период 2021 - 2027, у складу са одредбама Закона о планском систему Републике Србије („Сл. гласник РС“, бр. 30/2018).

У израду овог најважнијег стратешког документа биће укључен широк круг представника локалне заједнице, пре свега представнике привреде, јавних институција и цивилног сектора, како би се јасно сагледала тренутну ситуацију али и дефинисали приоритете развоја нашег Града.

На данашњем првом састанку Координационог тима за израду Плана развоја дефинисан је обухват партнерског форума чији ће представници, у даљем процесу израде кроз учешће у тематским радним групама, својим сугестијама, предлозима и примедбама утицати на конципирање самог Плана, уобличавање стратешког оквира, дефинисање визије, приоритетних циљева развоја као и самих мера за постизање циљева.

Процес израде Плана развоја проћи ће кроз неколико фаза и планирано је да буде завршен до краја године.

На почетној страни градске веб презентације (www.zajecar.info) постављен је банер под називом –ИЗРАДА ПЛАНА РАЗВОЈА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА 2021-2027, на коме ће убудуће бити постављене све неопходне информације о предузетим активностима у процесу израде Плана развоја града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.