Вести

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК о организацији рада установа и јавних предузећа

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК о организацији рада установа и јавних предузећа

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 15/19 и 17/19), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 03.12.2020. године, донео

ЗАКЉУЧАК

о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач

Град Зајечар

​I. Почев од 04.12.2020. године до стварања повољније епидемиолишке ситуације у установама, јавним предузећима и другим правним лицима чији је оснивач Град Зајечар, као и у органима Града Зајечара, организовати рад на следећи начин:

​1.омогућити рад од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта и којим радом се не угрожава функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица;

​2.уколико би радом од куће било отежано функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица, извршити прерасподелу радног времена (сменски рад, наизменични рад по данима и сл.) на тај начин што у радном простору/канцеларијама послодавца не сме боравити истовремено више од два запослена.

​3.забрањује се окупљање више од два запослена код послодавца у заједничким просторијама, односно ван радног простора/канцеларија, као и одлазак запослених у радне просторе/канцеларије других запослених без прописане заштитне опреме, а све ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

​ II. Почев од 04.12.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у спречавању ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 НАЛАЖЕ СЕ Центру за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару да организује пружање услуге „Дневни боравак у Клубу за стара лица“ на тај начин што ће просторије напред наведеног Клуба бити затворене за кориснике, а наведена услуга ће се пружати путем телефона или других комуникационих средстава од стране запослених у Клубу.

​III. Доношењем овог Закључка престаје да важи Закључак II бр. 87-184/2020 од 21.11.2020. године.

У Зајечару, 03.12.2020. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

​ КОМАНДАНТ

​Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.