Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 4 позитивна лица, чекају се резултати за 121 тест!

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 4 позитивна лица, чекају се резултати за 121 тест!

На основу 19 обрађених PCR тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара, имамо четири (4) нова covid-19 позитивна лица ( 21% од броја тестираних).

Од овог броја 2 особе су женског и 2 мушког пола, старости 24 до 86 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 6168 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 121 раније тестирану особу.

На Инфективном одељењу смештено је 27 пацијената, а на Грудном одељењу 38 пацијент.

У току јучерашњег дана имали смо четири (4) пријема и два (2) отпуста пацијента на Инфективном, и осам (8) пријема и један (1) отпуст на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар.

Нажалост, на Инфективном одељењу, имали смо и један смртни случај услед последица инфекције овим вирусом.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

-Уз честитке свима који данас славе Сабор Св. Архангела Михајла - Аранђеловдан, МОЛИМО и УПОЗОРАВАМО да се уздржите свих непотребних контаката и окупљања а да прославу крсне славе обавимо достојанствено и у духу времена у којем живимо поштујући традицију својих предака али и здравље и животе својих најмилијих, својих пријатеља и себе самога. Мислите о томе пре него ли урадите било шта због чега ћете се, евентуално, сутра кајати, каже се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.