Вести

НАЈТЕЖИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ! 37 НОВОЗАРАЖЕНИХ У ЗАЈЕЧАРУ!

НАЈТЕЖИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ! 37 НОВОЗАРАЖЕНИХ У ЗАЈЕЧАРУ!

На основу 75 обрађених PCR тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо најтежи дан од почетка пандемије и тридесетседам (37) нових кovid-19 позитивних лица ( 50% од броја тестираних).

Од овог броја 20 особа је женског и 17 мушког пола, старости 14 до 82 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 5791 PCR узорака, док се резултати чекају за још 49 раније тестираних особа и 40 јуче узоркованих.

На Инфективном одељењу смештено је 27 пацијената, а на Грудном одељењу 10 пацијената.

У току јучерашњег дана имали смо три пријема и један отпуст пацијента на Инфективном и три пријема на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

-Илузорно је и говорити о озбиљности епидемиолошке ситуације и потреби да СВИ, без изузетака, коначно, почнемо да поштујемо, СВУДА и СВЕ, прописане мере за спречавање ширења вируса кovid-19, кажу у Штабу за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.