Вести

За 48 сати два новозаражена лица у Зајечару: Поштујмо прописане мере!

За 48 сати два новозаражена лица у Зајечару: Поштујмо прописане мере!

У последњих 48 сати, од 29 обрађених PCR тестова, у граду Зајечару, имамо два (2) covid-19 позитивна случаја инфекције овим вирусом и то један (1) 21.10. и један (1) 22.10.2020.године.

Оба лица су женског пола, старости 43 и 47 година.

До сада, укупно, од почетка пандемије, било је 451 инфицирано лице, од чега 406 више нема позитиван резултат на ову инфекцију док су, нажалост, три (3) лица преминула од последица инфекције.

Тренутно имамо 42 активна случаја од чега је петоро (5) хоспитализовано на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар, док се остала налазе у изолацији и на кућном лечењу под здравстваним надзором.

Тренутно је у обради 64 (+13 комерцијалних) PCR тестова грађана Зајечара.

ШВС града редовно прати ситуацију на терену и, уз помоћ надлежних служби и органа, предузима све законске мере како би се поштовале прописане мере КШ Владе РС и градског Штаба.

-Посебну пажњу комунална милиција и инспекцијске службе усмеравају на јавни и такси превоз, тржне центре и веће трговинске ланце, бензинске пумпе и малопродајне објекте у рубним деловима града и селима где је уочено повећано кршење прописаних мера ради спречавања ширења пандемије. Сва лица затечена без маски, или истих које се не носе на прописани начин, објекти без потребних санитарних и дезинфекционих средстава, биће, наредбом ШВС а по упутству КШ РС, без опомене санкционисани. Основни разлог и циљ је да ЗАДРЖИМО релативно стабилну епидемиолошку ситуацију и сачувамо грађане Зајечара од инфицирања и неодговорних појединаца који им угрожавају здравље и живот, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.