Вести

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Од данас се ангажују додатне службе санитарне и тржишне инспекције!

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Од данас се ангажују додатне службе санитарне и тржишне инспекције!

На основу 20 обрађених узорака тестираних грађана у последња 24 сата имамо једну (1) covid-19 позитивну особу, мушког пола, старости 54 година.

Резултате тестирања, са данашњих 11 узорака, очекујемо за укупно 53 узорака.

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара апелује на грађане да поштују прописане мере:

-У већини објеката у оквиру “Capitol parka”, као и малопродајних радњи на периферији града и у неким селима, примећено је непоштовање прописане обавезе правилног (преко носа и уста) ношења заштитне маске и толерисање овог недозвољеног понашања од стране менаџера и запослених у продавницама.

Након упозорења које је јуче упућено од стране комуналне милиције од данас ће, на захтев ШВС града, бити ангажоване додатне службе санитарне и тржишне инспекције и почети ригорозно кажњавање сходно Закону о заштити становништва од заразних болести.

Власници и запослени у свим објектима су дужни да прекршиоце мера упозоре а ако и поред тога одбију да испоштују прописане обавезе исте не смеју услужити и дужни су одмах позвати комуналну милицију или полицију. Напуштање радње од стране таквих купаца, са неплаћеном робом, сматра се крађом и према њима ће бити предузете адекватне мере, наводи се у саопштењу Штаба.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.