Вести

Одржана 142.седница Градског већа града Зајечара

Одржана 142.седница Градског већа града Зајечара

Данас је у великој сали Скупштине града одржана 142. седница Градског већа града Зајечара.

Већници су дали сагласност на Нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Немањине у Зајечару.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о постављању споменика Генералу Гамбети и Генералу Цоловићу.

Дато је зелено светло на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду за 2019. годину Установе Народно Позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2019. годину Установе Народно Позориште Тимочке Крајине - Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Решење о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за септембар 2019.- август 2020. године, као и на Решење о давању сагласности на Годишњи План рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за радну 2020/2021. годину.

Већници су дали сагласност и на Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Гимназије у Зајечару и на Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско -трговинске школе у Зајечару.

Градски већници су усвојили Нацрт Решења о образовању Савета за безбедност града Зајечара, као и Предлог Правилника о условима за прибављање и доделу кућа на селу младим брачним паровима, односно, ванбрачним партнерима на територији града Зајечара и набавку грађевинског материјала за адаптацију кућа на селу младим брачним паровима, односно ванбрачним партнерима.

На седници већа је усвојен и Предлог Закључка о давању у закуп дрвених кућица за робну пијацу на платоу јавне гараже у Зајечару, у ул. Булевар Др.Зорана Ђинђића, као и Решење о утврђивању почетне цене за одређивање висине месечне закупнине дрвених кућица за робну пијацу на платоу јавне гараже у Зајечару.

Већници су дали зелено светло на Предлог Решења о измени Решења о образовању и именовању Комисије за подстицање рађања деце на територији града Зајечара, на Предлог Решења о употреби средстава сталне буџетске резерве као и на Предлог Решења о давању сагласности на раскопавање јавне површине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.