Вести

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: Очекују се резултати за још 67 раније тестираних грађана

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: Очекују се резултати за још 67 раније тестираних грађана

Данас су пристигли резултати за, само, седморо PCR тестираних грађана Зајечара од којих је једна (1) особа, мушког пола, старости 66 година, covid-19 позитивна.

Очекују се резултати за још 67 раније тестираних грађана као и за 52 данас послатих тестова на анализу у референтне лабораторије.

Закључак најужег руководства ШВС, у консултацији са епидемиолошким стручњацима, је да нема нимало места опуштању, без обзира на бројке, и да ПОСЕБАН РИЗИК представља уочено непоштовање мера у баштама и међу особљем кафића, на јавним и дивљим купалиштима те ноћно окупљање, посебно млађе популације по јавним парковима и излетиштима.

Овакво понашање ће СИГУРНО резултирати повећањем броја инфицираних особа.

Такође је закључено да се МОРА појачати хигијена, дезинфекција и заштитне мере, међу продавцима и купцима, на зеленим пијацама а ако апели не уроде плодом исте привремено затворити.

Данас је град Зајечар, на основу сагласности локалних самоуправа из округа које покрива ЗЗЈЗ “Зајечар”, расписао тендер за куповину лабораторије за PCR тестирање. Такође ће се спровести, одлуком ШВС, на данас одржаној хитној телефонској седници, набавка неопходних дезинфекционих средстава, заштитне опреме и уређаја за дезинфекцију.

ЈКП је, још једном, НАРЕЂЕНО спровођење двадесетчетворочасовне дезинфекције свих раније прописаних јавних површина и простора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.