Вести

Зајечар: Број особа инфицираних вирусом covid-19 повећао се за седам (7)!

Зајечар: Број особа инфицираних вирусом covid-19 повећао се за седам (7)!

У последњих 24 сата број особа инфицираних вирусом covid-19, у нашем граду, повећао се за седам (7).

Старосна стеуктура оболелих креће се од 29 до 55 година док је полна структура 2 женске и 5 мушке особе.

Пратећи пребивалишта инфицираних склони смо закључку да је вирус “раширен” на читавом подручју града као и селима у околини.
Нажалост, код једног броја особа, клиничка слика показује озбиљне симптоме ове вирусне инфекције.
Овакви резултати указују да АПЕЛИ и МОЛБЕ Штаба за ванредне ситуације, већини оних који мисле да је овај вирус шала, не допиру до свести.
Ситуација, већ на први поглед, у продавницама (које масовно примају купце који не носе маске), јавном превозу сезонских радника, такси превозу, кафићима и кафанама (где особље не носи заштитне маске и не користи се обавезно дезинфекционо средство на столовима гостију), масовне прославе матурских вечери, рођенданских и сл. славља (без поштовања прописане дистанце и санитарно-хигијенских мера), спортских такмичења ...а све то уз потпуну толеранцију санитарне инспекције и идговарајућих правосудних органа (пре свега тужилаштва), одаје слику стања које се отрже контроли.
Власници бројних, пре свега, угоститељских објеката прекорачују радно време, хигијенско/техничке прописе и излажу подсмеху уведене мере.
Обавезне дезинфекционе баријере несрале су са улаза готово свих објеката или су постављене тако да се лако прескачу или заобилазе или су у стању које не пружа никакву дезинфекцију. Обавеза дезинфекције руку купаца, на улазу у малопродајне и угоститељске објекте не постоји пошто су их власници истих, САМОИНИЦИЈАТИВНО, укинули.
ЈКП “Хигијена", задужено од ШВС града за контролу рада градских пијаца и хале сирева, апсолутно не спроводи прописане мере и дозвољава хаос у повереним пословима.
Упорни позиви Штаба за ванредне ситуације и интервенције комуналне милиције очигледно не дају резултате те ће сутра, након састанка Стручног тима ШВС града ( чине га људи из МЦ Зајечар, ЗЗЈЗ Зајечар, инспекцијских служби, полиције и ГУ Зајечар) бити заказана и седница Штаба за ванредне ситуације Зајечара која ће, уколико се настави овакво, КРАЈЊЕ НЕОДГОВОРНО, понашање предложити, могуће, увођење ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ у граду у консултацији са Министарством здравља и ресорним министром.
Након обављене процедуре, и уз поштовање свих законских прописа, без одлагања, нећу ни часа часити, свестан свих политичких последица по себе лично, али и последица по здравље свих нас ако то не учиним, да овакву одлуку донесем штитећи град од неодговорних и несавесних појединаца.
Последњи пут Вас МОЛИМ да заједнички предузмемо мере, уозбиљимо се сходно ситуацији, опомињемо неодговорне и соасимо НАШ ЗАЈЕЧАР од најгорег сценарија који може да уследи. Посебно овај апел упућујем млађем нараштају који, очигледно, мислећи да су лично (због година и доброг имунитета) заштићени, игноришу све мере не водећи рачуна да им у кућама, са њима, живе најмилији са бројним хроничним болестима које се инфекцијом овим вирусом могу драстично погоршати,

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ
СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Командант штаба
Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.